Recyklujeme!

Už od začátku, co jsme začaly vyrábět svíčky, jsme přemýšlely, jak na to jít co nejekologičtěji. Upřímně to není vůbec snadné, obzvlášť pro malou firmu, ale snažíme se a neustále zlepšujeme.

foto-maruska-153

 

Jednen z našich cílu je minimalizovat obalový materiál, proto naše svíčky neprodáváme zabalené po jednom kuse v dárkových krabičkách. Nepřijde nám smysluplné balit něco, co už má vlastní obal. Navíc si myslíme, že takovou krabičku stejně většina z nás vyhodí, než aby ji nějak smysluplně využil. Balíme až sety po 3 svíčkách a to do obyčejných 3vrstvých krabic jen s naším razítkem - žádný zbytečný potisk a vyplněné dřevitou vlnou.

 

Nejprve jsme chtěly využívat jen již použité sklo, ale dostat se k takovému materiálu ve větším množství a stejné kvalitě - třeba z lékáren - je téměř nemožné. Chceme také dodávat svíčky stejné kvality a proto není v našich silách odlévat svíčky do různých hrnků a misek. Chceme, aby všechny naše svíčky hořely stále stejně, nedělaly krátery z vosku a dohořely až do konce. Také u starších materiálů není jisté, že vydrží žár po celou dobu hoření. 

 

Využíváme tedy osvědčené skleničky, které známe a víme, že vydrží opravdu hodně. Náš sójový vosk, knoty z biobavlny a esenciální oleje v průběhu hoření skleničku neznehodnotí a pokud zčerná jde lehce otřít nebo omýt. Po dohoření lze skleničku snadno vymýt horkou vodou a využít. Tmavé skleničky jsou skvělé na koření, sušené bylinky a světlé klidně na čaj nebo třeba na kosmetiku domácí výroby, fantazii se meze nekladou. Víme, že to jde a moc děkujeme, že to plno našich zákazníků dělá.

 

foto-maruska-356Teď nám můžete po vyhoření skleničku vrátit. Jelikož naše svíčky nejsou ani jídlo ani kosmetický produkt, je možné je odlévat do recyklovaného obalu a ten i vracet. A to se nám líbí. Dokonce nám sklenice ani nemusíte vymývat, my si s tím poradíme a říkáme rovnou, že je to pěkná piplačka. Třeba naše etikety z recyklovaného papíru s lepidlem z přírodního kaučuku drží jak helvétská víra a proto trávíme plno večerů se škrabkou v ruce, ale stojí to za to.

 

Jak skleničky vracet? Nejlépe osobně v našem Pop-Up stánku v OC Chodov (až bude opět otevřený), na nejrůznějších akcích, kterých se s naší značkou účastníme - různé trhy, markety a akce (o všem informujeme zde https://www.mojehygge.cz/kde-nas-najdete/akce/ a nebo našem instagramu a facebooku) nebo pokud máte cestu okolo naší dílny s Praze Podolí, Sinkulova 34 (nejlépe nám napište předem, nemáme úplně pevnou pracovní dobu). Další možností je donést skleničku do Kohoutku ve Dvoře v pražských Kobylisích, kde fungujeme na principu znovunaplnění - donesete skleničku, vyberete si vůni a počkáte na zprávu, až bude vaše svíčka připravená.

 

Při vrácení skleničky dostanete 10% slevu na nákup svíčky o stejném objemu nebo 5% na svíčky jiné velikosti.

Za několik posledních měsíců nám naši zákazníci vrátili už více než 50 skleniček, které jsme všechny znovu využili.  Velmi si toho vážíme a děkujeme, zkusíte to taky? 

Zpět do obchodu