Nejvíc Hyggelig* Vánoce

HyggeHejsa*, už jsou tady! Vánoce, to jednoznačně nejvíc Hygge období v roce, kdy musí Hygge atmosféru pocítit snad úplně všichni. Konečně se všem okolo nezdá tolik praštěný, když mi doma hoří pořád svíčky a svítí plno různých malých lampiček, světýlek a světelných řetězů.

 

Jak si užít tyhle JuleHyge* naplno a "po dánsku”? Je to vlastně jako s celou Hygge filozofií. Kouzlo tkví v tom, že záměrně jdete pohodové a příjemné atmosféře naproti, že plánujete a připravujete věci tak, aby se “Hygge stalo”. Je to umění vytvářet atmosféru, ve které je Vám i vašim blízkým prostě dobře. A tohle jde na Vánoce lépe než kdy jindy.

 

Jak na to?

Výzdoba! Svíčky, svíčky a zase svíčky a k tomu lampičky, světelné řetězy a samozřejmě prskavky. Věnce, jehličnaté větve, jmelí jednoduše všechno co máte rádi v míře vrchovaté a tak jak se to líbí hlavně Vám. Já osobně dávám přednost jednoduchosti a přírodním materiálům, které kombinuji se starými skleněnými ozdobičkami, které vyráběli moji prarodiče.

 

Tradice! Jasně, není hned potřeba lít do lavoru olovo. Řeč je o nenápadných rodinných tradicích, na které se všichni těší, počítají s nimi a jsou taková rodinná jistota. U nás v rodině se všichni těšíme na to, že potom, co si rozdáme dárky, chodíme pro vystydlé řízečky a klobáskové šnečky jen tak do ruky, až pak máme všichni mastné ruce :D Taky to, že jsou tu Vánoce poznám podle povlečení s malinkatými smrkovými větvičkami, které moje mamka vytáhne vždy jen na těch pár dní v roce.

 

Rodina! Na Vánoce by nikdo neměl být sám a na tohle je rodina nejlepší společnost. Možná na ostatní nemáte v průběhu roku dost času, ale teď je čas na rodinná setkání a užívání si sebe navzájem. Udělejte si čas a s každým z Vašich nejbližších si alespoň 10 minut povídejte o jeho plánech na následující rok. Určitě se dozvíte plno zajímavých věcí :)

 

Co vy na to? :)

 

*Hyggelig- přídavné jméno, útulný/pohodový

*HyggeHejsa- neformální pozdrav “ahojky, čauky"

*JuleHygge- vánoční hygge

Zpět do obchodu