Hygge?! nejen pro samotáře!

Můj dnešní zážitek mě inspiroval k napsání článku, o kterém přemýšlím už dlouho. Mám pocit, že tu v Čechách se představy o Hygge točí jen okolo kávy a svíček. Pak to ale často vypadá spíš jen jako zábava pro samotáře. Je na čase to uvést na pravou míru. Zásadní ingrediencí toho správného Hygge jsou totiž vztahy s lidmi, rodina a přátelství. O hygge je prostě nejlepší se podělit!

 

Dnes jsem měla možnost zažít to nejlepší hygge za poslední dobu. Při cestě tramvají z pracovní schůzky jsem oknem zahlédla mého dobrého kamaráda z dob studia na střední škole. Moc mě potěšilo, že ho vidím, protože už léta bydlí mimo Prahu a vídáme se opravdu jen výjimečně a impulzivně jsem za ním z tramvaje vyběhla. Byl nesmírně překvapený, že mě vidí a jelikož právě také úspěšně splnil své pracovní povinnosti šli jsme se projít, z procházky byla káva a z kávy společný oběd. Strávili jsme spolu několik příjemných hodin, vytržení z běžných všedních starostí, plné vzpomínek na jedno z našich nejmilejších životních období. Taky cítíte to HYGGE? :)

 

Hygge, ten příjemný pocit, že momentálně je vše tak jak má být, a že nám je dobře, rozhodně doporučuji sdílet a prožívat s lidmi okolo sebe. Rodina a ti nejbližší přátelé jsou na tohle ideální. Máme s manželem velmi dobrého kamaráda, který k nám občas zajde na večeři. Když k nám přijde, je to jako by se naše domácnost přirozeně rozrostla o dalšího člena. Pomáhá nám s přípravou večeře, prostíráním, je na něm znát, že se u nás cítí jako doma a my jsme za to rádi. Na jeho návštěvu se vždy těším, protože si opravdu nemusíme na nic hrát.

 

V dalším článku se můžete těšit na pár nápadů jak si úžit Hygge s rodinou a přáteli v tomhle, ještě zimním, čase.

 

 

Zpět do obchodu